RTT hypnotherapie

RTT hypnotherapie

RTT hypnotherapie is een therapie waarbij, door hypnotherapie therapeuten, gebruik wordt gemaakt van hypnose op een therapeutische manier. De hypnose gebruikt men voor begeleiding gedurende de aanpak van allerlei problemen en de klachten die hieruit kunnen ontstaan. De inzet van hypnose bij deze therapie heeft dus uitsluitend een therapeutisch doel.

Bij RTT hypnotherapie werkt de therapeut in een rustige en kalme toestand, met verbeelding en zelfsuggestie, waarbij het accent ligt op reflectie en communicatie. Bij hypnotherapie wordt een ‘trance’ opgeroepen die je vaker dagelijks meemaakt, bijvoorbeeld als je ergens helemaal in verdiept bent.

Maar naast hypnotherapie maakt men soms ook gebruik van cognitieve gedragstherapie, psychotherapie, agressie therapie of NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren). Met hypnotherapie is het wel belangrijk dat je, alles wat tijdens de ‘trance’ naar boven komt, tot het eind toe, op de juiste manier afrond.

RTT hypnotherapie

RTT Hypnotherapie voor lichamelijke, psychische en emotionele klachten

RTT hypnotherapie kan worden ingezet bij lichamelijke en emotionele klachten zoals bijvoorbeeld angsten, zeurende pijnen, je leeg voelen of bij matte en verdrietige gevoelens. Het is niet de bedoeling om alleen de klachten op te lossen. De therapie is ook gericht op het verbeteren en versterken van prestaties en gevoelens.

Het kan zijn dat ervaringen in het verleden niet goed zijn opgeslagen. Dat leidt tot onbegrepen reacties, angst, verdriet en uiteindelijk gedragsproblemen. Door visualiseren (inbeelden) en imagineren (voorstellen) worden problemen of conflicten duidelijk. De therapeut gaat tijdens de sessies op zoek naar die onbewuste problemen, conflicten of gevoelens.

Deze bepalen hoe we ons nu voelen. Door visualisering of imagineren van die onbewuste problemen, conflicten of gevoelens, kunnen deze in de trance opnieuw worden doorgemaakt, verwerkt en op een andere manier worden opgeslagen. Daarmee komt er een positieve verandering in het gevoel van hier en nu!

Ben je benieuwd naar meer? Lees dan verder op de website of vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Vergelijkbare berichten