Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Zoekmachine optimalisatie (SEO) search engine optimization is een onderdeel van zoekmachine marketing. Het optimaliseren van (mobiele) websites voor mensen die zoekmachines (zoals Google) gebruiken. Het doel is om zoveel mogelijk relevante (en ‘gratis’) bezoekers naar jouw website te genereren.

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Wat is het verschil tussen on page en off page SEO? De naam zegt het al: off-page SEO draait, in tegenstelling tot on-page, om factoren die niet direct op je pagina of zelfs website te vinden zijn. Dat wil zeggen dat je bij off page SEO andere websites nodig hebt om je rankings positief te beïnvloeden. Dat doe je voornamelijk door te linkbuilden. Door ervoor te zorgen dat andere websites naar jouw website of specifieke pagina linken.

Je kunt dat doen door je content te promoten op social media of via andere blogs, maar je hebt vaak geen garantie dat de content ook gedeeld wordt daadwerkelijke backlinks oplevert. Kortom, het is meestal moeilijker om te optimaliseren voor off page factoren dan voor on page elementen, waar je zelf invloed op hebt.

Online Marketing by Vindartikelen.nl